Порошенко розповів, про що говорив з Меттісом

Президент України Петро Порошенко заявив, що на переговорах в Києві з міністром оборони США Джеймсом Меттісом 24 серпня вони обговорювали питання посилення міжнародної присутності на Донбасі, а саме миротворчу місію ООН.

Про це президент розповів журналістам після переговорів з міністром оборони США в четвер 24 серпня в Києві, пише «Слово і Діло».

«Ми з паном міністром обмінялися думками щодо посилення міжнародної присутності на Донбасі. Йдеться про можливе розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй з мандатом Ради безпеки ООН в окупованих районах Донецької та Луганської областях», - сказав Порошенко.

У свою чергу Меттіс сказав: «Ми не приймаємо і ніколи не приймемо анексію Криму Російською Федерацією і також підривання з боку Росії міжнародних встановлених меж. Власне Росія погодилася з умовою про припинення вогнюЮ котра є у Мінській угоді і погодилася вивести всі свої війська, забезпечувати далі кооперації з безпеки Європи в рамках Мінських угод».

«Ви знаєте, що я позавчора повернувся з Донбасу. У нас була зустріч з представниками ОБСЄ в Щастя і у нас була дуже важлива телефонна розмова в Нормандському форматі, в ході якої була підтримана позиція України, щоб завтра з 25-го серпня оголосити припинення вогню і з цього приводу в Нормандському форматі було зроблено відповідну заяву», - нагадав Порошенко.

«Я досі перебуваю під враженням від зустрічі на американській землі і її тональності, і рівня довіри, відкритості, чесності нашого діалогу. З перших хвилин спілкування в Вашингтоні відчув, що пан міністр є справжнім другом України. Я тоді казав, що для мене є символічним, що серед цілого ряду годин в офісі пана міністра київський час був прямо перед ним, що характеризує пріоритети співпраці з Україною», - зазначив український президент.

«Ми обговорювали всі сторони нашого співробітництва з США, включаючи і надання Україні розширення наших оборонних можливостей, співпраці в тому числі і у військово-технічній сфері. Ми дійсно, ще під час мого візиту домовилися про те, що у нас буде активний діалог щодо забезпечення оборонних можливостей України. Це стосується не стільки і не тільки поставки летального озброєння, а й забезпечення і збільшення оборонних можливостей, включаючи і засоби електронного боротьби, засоби, які збільшують ефективність дій наших ЗСУ», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко привітав українців з Днем Незалежності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО