Молдова просить ООН допомогти вивести війська РФ з Придністров'я

Кишинів звернувся до ООН з проханням включити до порядку денного найближчої сесії Генасамблеї питання про повне виведення російських військових з Придністров'я.

Про це повідомило німецьке видання DW, пише «Слово і Діло».

«Молдова просить ООН включити питання про повне виведення російських військових з Придністров'я до порядку денного 72-ої сесії Генеральної Асамблеї. Відповідний лист постійного представника Молдови при ООН Віктора Морару оприлюднено у вівторок, 22 серпня», - йдеться в повідомленні.

У Кишиневі переконані, що присутність військовослужбовців РФ «є загрозою для підтримки міжнародного миру і безпеки», наголошується в листі. Морару попросив ООН підтримати зусилля Молдови, спрямовані на завершення процесу «безумовного, упорядкованого і повного виведення іноземних збройних сил з її національної території».

Відзначається, що молдавський постпред при ООН навів в тексті звернення витримку з декларації ОБСЄ, прийняту в 1999, в якій віталося «зобов'язання Російської Федерації завершити виведення російських сил з території Молдови до кінця 2002 року».

Зазаначимо, 72-а сесія Генасамблеї ООН відкриється 12 вересня.

Раніше президент Петро Порошенко призначив відповідального за Придністров'ю.

Нагадаємо, 4 серпня Молдова запідозрила РФ у незаконних навчаннях в Придністров'ї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО