НБУ спрощує роботу з готівкою

НБУ скасував останні обмеження на видачу коштів з банківських рахунків для фізичних осіб і зняв ряд інших обмежень.

Про це повідомляє прес-центр Національного банку України, передає «Слово і Діло».

«Фізичні особи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати без обмежень по сумі», - пише регулятор.

До цього рішення діяв ліміт на видачу готівки в 250 тис. гривень на добу для однієї людини.

Крім того, НБУ зняв заборону на випуск депозитних сертифікатів на пред'явника. На додаток, для депозитних сертифікатів в іноземній валюті забирається вимога до мінімального терміну розміщення, який повинен був залишати не менше шести місяців.

НБУ також додав до переліку виключень із заборони на дострокове погашення кредитів та позик перед іноземними кредиторам випадки, коли до складу акціонерів нерезидента-кредитора, якому здійснюється дострокове погашення, входить іноземна держава чи іноземній банк.

Ця іноземна держава має належати до країн, що мають офіційну рейтингову оцінку не нижче категорії А, підтверджену в бюлетені однієї з провідних світових рейтингових компаній, таких як Fitch Ratings, Standard&Poor’s, Moody’s.

Нагадаємо, в травні цього року НБУ скасував обмеження на перерахування коштів в іноземній валюті для неторгових операцій.

Раніше в Раді Нацбанку назвали ризики покупки біткоінів.

Нагадаємо, нещодавно НБУ похвалився зростанням своїх активів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО