Тука: Україна зможе довести в суді, що РФ продає Європі вугілля з окупованого Донбасу

Україна може довести у судах, що РФ продає до Європи вугілля з окупованих територій Донбасу через фірми-прокладки.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Георгій Тука в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Наприклад, сляби, які виробляє Алчевський меткомбінат, мають свою унікальну плавку. І не можна алчевські сляби видати за інші. Так само і з вугіллям, кожне родовище має свої певні відзнаки за хімічним складом», - заявив Тука.

При цьому він додав, що вугільний Донбаський басейн розташований на межі двох держав, і деякі шахти, які розташовані в Ростовській області, фактично мають тотожний хімічний склад.

«Поки не можу сказати впевнено, треба дивитись за якими документами це вугілля потім реалізується. Якщо, наприклад, це вугілля реалізується за документами Кузнецького вугільного басейну, то це дуже легко можна буде дослідити. Якщо видаватимуть за шахти в Ростові – це вже буде складніше, але я не думаю, що це неможливо», – зазначив Тука.

Нагадаємо, раніше на окупованій Луганщині ОБСЄ зафіксувала пересування вантажівок із вугіллям.

міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик назвав країну, до якої потрапило вугілля з окупованих територій Донбасу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО