НАБУ і САП спростували інформацію щодо розслідування стосовно Манафорта

Інформація про те, що Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження про втручання НАБУ в американські вибори 2016 року, не відповідає дійсності.

Про це у коментарі журналісту «Слова і Діла» заявили у прес-службі НАБУ.

«НАБУ та САП неодноразово заявляли, що жодного розслідування стосовно Пола Манафорта не велося. Ми наголошуємо на тому, що він – не є підслідною нам особою. Усі коментарі стосовно наявності імені Пола Манафорта у списках так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів надавалися виключно у відповідь на запити ЗМІ і з метою запобігання маніпуляціям» – зазначили у відомстві.

Вчора у ЗМІ з'явилась інформація, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо розголошення детективами НАБУ даних досудового слідства у справі «коморної книги Партії регіонів», що спричинило втручання України в вибори президента США у 2016 році.

Як відомо, 29 червня Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляли, що не мають повноважень вести розслідування щодо екс-радника президента-втікача Віктора Януковича Пола Манафорта.

Нагадаємо, що політтехнолог розповів «Слову і Ділу», чому правоохоронні органи зняли всі підозри з Пола Манафорта у справі «чорної бухгалтерії» ПР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО