У Мар'їнці житлові квартали потрапили під обстріл

Українська сторона також заявляє, що противник дві години обстрілював позиції сил АТО під Авдіївкою із забороненої зброї.

У неділю, 13 серпня, близько 6:30 незаконні збройні формування знову обстріляли житлові квартали Мар'їнки із забороненої зброї.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, пише прес-центр штабу АТО у Facebook, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, по домівках місцевих жителів стріляли із заборонених мінськими домовленостями 82-міліметрових мінометів і автоматичних гранатометів.

Унаслідок влучення однієї з мін пошкоджено дах і стіни присадибної будівлі біля житлового будинку по вул. Шевченко. Постраждалих немає.

Разом із тим у зведенні штабу АТО станом на 18:00 13 серпня сказано, що представники незаконних збройних формувань днем ​​майже дві години обстрілювали позиції ЗСУ зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів у районі Авдіївської промзони. Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Також обстрілювали позиції сил АТО близько Чермалика з 82-мм мінометів, відкривався вогонь у районі селища Широкине.

На луганському напрямку сепаратисти випустили п'ять мін калібру 120 мм по опорних пунктах у Троїцькому, додали у штабі.

Штаб АТО також звинуватив бойовиків у грабунках і «цинічному використанні місцевого населення».

«Жителів Донбасу, які взяли в руки зброю, все частіше примусово залучають воювати в Сирії. А враховуючи, що ці люди не громадяни Росії, в разі загибелі їх тіла додому ніхто не повертає», - резюмується у вечірньому зведенні.

Раніше в прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 12 серпня.

Нагадаємо, бойовики вимагали від спостерігачів ОБСЄ показувати паспорт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО