Бальчун розповів про причини своєї відставки

Войцех Бальчун розповів про свою роботу на посаді директора «Укрзалізниці» та пояснив свою відставку тим, що скучив за сім'єю.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Від початку було відомо, що ця місія не триватиме вічно. Я розумів, що в першу чергу на мої плечі ляже тягар організації процесу керованості фірмою. Ситуація, яку я застав, була набагато складнішою, ніж можна було комусь уявити», – розповів Бальчун.

За його словами, за час керівництва компанією йому вдалося її стабілізувати, поліпшити економічні показники, підготувати п'ятирічну стратегію та повернутися до залучення інвестицій, а також запустити нові пасажирські рейси.

«Але багато що й не склалося, що є природним, з огляду на масштаби проблем «Укрзалізниці», – зазначив Бальчун.

Він подякував за підтримку прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, віце-прем'єрам Степану Кубіву та Володимиру Кістіону, а також керівнику наглядової ради УЗ Євгену Кравцову й зазначив, що «щоденна критика була додатковою мотивацією».

Причиною своєї відставки Бальчун назвав бажання повернутися до сім'ї в Польщу.

«Я весь час мав повну підтримку від моєї родини в Польщі, але незмінно ключовим елементом мого життя тут був сум за сім’єю, яка змушена була приймати наслідки моєї міжнародної місії», – підкреслив він.

Нагадаємо, 9 серпня Гройсман повідомив про відставку керівника «Укрзалізниці». Бальчун очолив УЗ 20 квітня 2016 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО