В ООН назвали умови досягнення Україною стійкого зростання економіки

Україна повинна протягом наступних 15 років як мінімум подвоїти реальний ВВП, а також довести зайнятість працездатного населення до 70% для досягнення стійкого економічного зростання, який відповідає цілям розвитку Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомляється в національній доповіді ООН, підготовленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі, передає «Слово і Діло».

«Певне пожвавлення економічної активності, яке спостерігалося у 2016 році, є незначним. Україна і надалі потребує системних інституціональних і глибоких структурних реформ, запуск масштабних технологічних перетворень. Пріоритетним завданням економічної політики, якої мав би підпорядковуватися все інше, є забезпечення протягом наступних 15 років реального зростання валового внутрішнього продукту мінімум удвічі з одночасним підвищенням рівня зайнятості населення працездатного віку до 70%», - йдеться у доповіді.

При цьому факторами досягнення цієї мети мають стати створення високотехнологічних конкурентоспроможних виробництв, збільшення внутрішнього попиту за рахунок доходів населення і інвестицій, підтримка експорту з високою доданою вартістю і реалізація інфраструктурних проектів, а також швидке нарощування продуктивності агропромислового комплексу.

За даними Мінекономрозвитку, валовий внутрішній продукт України в січні-червні 2017 року зріс на 2,5%. У 2016 році ВВП України виріс на 2,3%. Міжнародний валютний фонд очікує зростання ВВП України в 2017 році на 2%, в 2018 - на 3,2%, в 2019 - на 3,5%. Мінекономрозвитку прогнозує зростання ВВП у 2017 році на рівні 1,8%. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Україна через агресію Росії втратила більше 16% ВВП.

За даними Держстату, зайнятість серед працездатного населення у першому кварталі 2017 року склала 63,3%.

Нагадаємо, що ООН ухвалила рішення щодо нових санкцій проти КНДР.

У Мінфіні раніше озвучили прогноз зростання ВВП на 2017 рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО