Спека в Європі побила рекорди останнього десятиліття

В окремих регіонах Європи люди страждають від спеки. Зафіксовано рекордно високий рівень температури за останні 10 років, коли стовпчик термометра піднявся до 42°С.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на BBC.

«Кілька країн застерігають людей про небезпеку для здоров'я, оскільки рекордні погодні умови цього тижня зберігаються на континенті», - йдеться в повідомленні.

Висока температура в Італії спричинила лісові пожежі, а десятки великих і малих міст готуються до зустрічі зі стихією по застереженням міністерств охорони здоров'я і надзвичайних ситуацій.

«В Італії зараз температура перевищує середній показник на 10 градусів. На Сицилії на цьому тижні стовпчик термометра піднявся до 42 ° С. Таку температуру викликали повітряні маси з Африки, які рухалися через Середземне море », - наголошується в повідомленні.

У найближчі дні очікують високу температуру в деяких районах Центральної Європи і країн Балкан, повідомляє Meteoalarm. Очікується, що спека триватиме як мінімум до понеділка, попередження повинні розіслати в 26 європейських міст.

Варто відзначити, український гідрометцентр також попереджає про сильну спеку - у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Закарпатській областях - до + 37 ° С.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко закликав роботодавців змінити робочий графік своїх працівників через аномальну спеку в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО