Суд арештував майно Добкіна

Печерський районний суд Києва заарештував два автомобіля, два будинки, земельну ділянку та винний льох депутата Верховної Ради Михайла Добкіна.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на відповідне рішення слідчого судді Галини Матійчук, пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, досудовим розслідуванням встановлено, що Добкін, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, шляхом обману сприяв привласненню земельних ділянок на території Харкова загальною площею 77,78 га, чим завдав збитків територіальній громаді на загальну суму 226,97 млн ​​грн.

На судовому засіданні слідчий зазначив, що інкримінованою депутату статтею Кримінального кодексу передбачено покарання з конфіскацією майна, а значить, необхідно накласти арешт на майно підозрюваного з метою виконання цієї норми надалі.

Суд у повному обсязі задовольнив клопотання ГПУ й наклав арешт на майно Добкіна.

Заарештовані 2 житлових будинки загальною площею 1 136,9 кв. м, а також винний льох площею 195,4 кв. м. Крім того, під арешт потрапили 2 автомобіля Toyota Land Cruiser 2007 і 2013 років випуску та земельна ділянка площею 0,0083 га.

Нагадаємо, раніше Добкін розповів, що заважає йому внести 50 мільйонів застави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО