Порошенко: Україна подолала пік злочинності

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна вже подолала пік злочинності, хоча до перелому в боротьбі з криміналом все ще далеко.

Про це він заявив на Софійській площі в Києві під час заходів із нагоди річниці створення Національної поліції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«На жаль, не можна ще сказати, що ми досягли корінного перелому в боротьбі з криміналом у всіх його проявах. У першу чергу тих, які загрожують життю й здоров'ю людей, безпеці та власності громадян», – сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що пік злочинності країна вже подолала.

«Хороша новина в тому, що все ж подолано той негативний пік злочинності, який був викликаний складною соціально-економічною ситуацією, впливом війни й одночасно трансформацією самої правоохоронної системи», – підкреслив президент.

Нагадаємо, 4 липня Порошенко назвав кількість поліцейських, що загинули при виконанні обов'язків від моменту заснування відомства.

Раніше «Слово і Діло» проаналізувало, що сьогодні являє собою Національна поліція та в яких областях охороняють порядок найбільше патрульних.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО