У Генштабі підрахували, скільки десантників загинуло з початку АТО

З початку проведення АТО на Донбасі загинули 467 військовослужбовців Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-служби Міністерства оборони в середу, 2 серпня.

«467 крилатих піхотинців віддали свої життя за свободу та незалежність України. Героїчні подвиги воїнів-десантників у Слов'янську та Червоному Лимані, на Саур-Могилі та Карачуні, в Ізвариному, Дебальцевому, Авдіївці й багатьох інших містах Донецької та Луганської областей назавжди увійдуть у кожне українське серце символом стійкості та вірності військовій присязі», – повідомив начальник Генерального штабу-головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко під час урочистостей з нагоди Дня високомобільних десантних військ у Дніпропетровській області.   Вітаючи десантників, Муженко зазначив, що з початком російської агресії Високомобільні десантні війська виявилися одними з найбільш боєздатних компонентів ЗСУ.

Близько 3,8 тис. воїнів-десантників були нагороджені державними та відомчими нагородами за мужність і героїзм, проявлені при виконанні бойових завдань, у тому числі 20 присвоєно звання Герой України, шести з них – посмертно.

Раніше Муженко назвав «хворими фантазіями» заяву ватажка так званої «ДНР» Олександра Захарченка про створення нового псевдодержавного утворення під назвою «Малоросія».

7 липня в Генштабі назвали цифри експрес-мілітаризації Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО