В Україні з початку року знизилася кількість жертв на виробництві

На підприємствах України із січня до 31 липня 2017 року були смертельно травмовані 196 осіб, що на 3% менше порівняно з аналогічним періодом 2016 року, коли цей показник становив 203 особи.

Про це повідомила Державна служба з питань праці з посиланням на дані оперативного обліку, передає «Слово і Діло».

Як уточнює Держпраці, за вказаний період основними видами подій, що призвели до нещасних випадків з летальним результатом, пов'язаних з виробництвом, були дорожньо-транспортні пригоди, наїзди транспортних засобів та ситуації на залізничному транспорті - 64 чол. (33% загальної кількості загиблих), в результаті падіння, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту - 37 чол. (19%), падіння потерпілих - 24 чол. (12%), дія рухомих предметів і деталей - 19 чол. (10%), вибухів - 16 чол. (8%), ураження електрострумом - 15 чол (8%).

З 1 до 30 липня 2017 року на підприємствах України було смертельно травмовано 39 осіб, тоді як в аналогічному періоді минулого року - 34 особи.

Крім того, як повідомляє Держпраці, в період з 24 до 30 липня 2017 року було смертельно травмовано 12 осіб: 3 особи - на підприємствах Київської області, дві - на підприємствах Полтавської області, по 1 особі - на підприємствах Волинської, Донецької, Запорізької, Луганської, Львівській, Черкаській та Чернігівської областей.

Надзвичайні ситуації відбулися: в агропромисловому комплексі загинули 7 осіб, на будівництві - дві, в енергетиці, металургійній промисловості та в соціально-культурній сфері - по одній особі.

Нагадаємо, сім'ям жертв вибуху на шахті «Степова» виплатили по 100 тисяч гривень.

Відзначимо також, що в Україні ліквідують Держсанепідслужбу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО