В Італії затримали близько 40 українців за підозрою в нелегальному перевезенні мігрантів

В Італії за підозрою в нелегальному перевезенні мігрантів за два роки були затримані близько 40 українців.

Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Слово і Діло».

«За інформацією іноземних дипломатичних установ України в Італії, протягом 2014-2016 років на території Італії затримані і заарештовані близько 40 громадян України за підозрою в перевезенні нелегальних мігрантів», - повідомив Кирилич.

За його словами, українців часто наймали через інтернет нібито для перевезення туристів.

«Всі заарештовані повідомляли про одну й ту ж схемою найму на роботу. Отже, в окремих містах України невідомі особи в мережі інтернет оголошували пропозиції по роботі в туристичній сфері, зокрема, перевезення туристів на яхті», - розповів дипломат.

«На місці прибуття їх зустрічали особи, і пропонували роботу з перевезення туристів. Особи, які пропонували роботу, потім зобов'язували громадян України, які були членами екіпажів яхт, брати на борт осіб, які нібито були туристами і повинні бути доставлені в певний призначений пункт», - додав Кирилич.

Також, за його словами, консульськими посадовими особами оперативно встановлені офіційні контакти з компетентними органами Італії, а також прямували запити в ці органи в зв'язку з затриманням зазначеної категорії громадян України.

Він додав, що за цією справою і далі тривають слідчі дії.

Раніше був названий рейтинг кращих країн для іммігрантів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп прокоментував рішення Верховного суду розблокувати нижчими судами окремих положень його імміграційного указу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО