«Укравтодор» назвав вартість будівництва автобану Україна-ЄС

Вартість будівництва одного кілометра автобану в ЄС в середньому становить близько 10 мільйонів євро.   Про це повідомив виконуювач обов'язків голови «Укравтодору» Славомір Новак в інтерв'ю «[Деловой столице] (http://www.dsnews.ua/economics/-protsent-durakov-v-polshe-ukraine-i-drugih-evropeyskih-13072017220000)», передає «Слово і Діло».

«1 кілометр автобану в Європі коштує в середньому 10 мільйонів євро. Тобто за весь річний бюджет «Укравтодору» можна збудувати лише 100 кілометрів автобану», – констатував Новак.

До того ж, за його словами, в Україні середній ремонт 1 км обійдеться приблизно в 10 млн грн.

«Щоб за 10 років Україна змогла поновити дорожню мережу міжнародного й національного значення, «Укравтодору» потрібно фінансування не менш ніж 50 мільярдів гривень щорічно. І це не включаючи автобанів», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що його відомство розраховує збудувати транспортний коридор, який з'єднає Україну та ЄС.

«Європейські автобани, які закінчуються на західному кордоні України, мають продовжуватися в країні. Автобан Будапешт-Чоп має бути з'єднаний із Києвом повноцінно, а не сільськими дорогами. Із впровадженням Дорожнього фонду та залученням приватних інвесторів, сподіваюся, справа піде веселіше. Але потрібно кілька років, адже дорогу не збудуєш за ніч», – вважає міністр.

Раніше повідомлялося, що «Укравтодор» хоче обмежити швидкість руху в містах до 50 км/год.

Нагадаємо, в «Укравтодорі» незадоволені якістю ремонту понад 80% доріг у 2016 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО