Диявол ховається в дрібницях: чи є ризики у внесених до бюджету змінах

Борис Кушнірукекономічний експерт

Річ у тім, що були намагання внести зміни, які могли підірвати логіку дохідної та видаткової частин.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук, оцінюючи зміни, внесені до держбюджету.

«З урахуванням конфіскації коштів «сім’ї» з’явився певний ресурс, який розподілили на витрати. А якщо при цьому намагаються створити додаткові витрати, то це вже ризики для держбюджету, особливо враховуючи нашу співпрацю з МВФ та контроль з боку кредиторів, щоб ми не виходили за певні рамки», – констатував Кушнірук.

Проте, за його словами, в тому вигляді, в якому наразі проголосований бюджет, він є цілком прийнятним.

«Внесені зміни передбачають збільшення дохідної частини бюджету. Щодо видаткової частини, то збільшені певні частини витрат. Зокрема, витрати пов’язані зі збройними силами, медициною, правоохоронними органами. Загалом, додаткові видатки, які б не були забезпечені», – зазначив експерт.

«В таких випадках, як із бюджетом, безумовно, диявол ховається в дрібницях, тому, можливо, будуть проблеми щодо технічних позицій, але робити остаточні висновки можна буде лише після оприлюднення документу», – резюмував Борис Кушнірук.

Відзначимо, в Мінфіні також заявили, що вдалося уникнути поправок до бюджету, які могли мати негативний ефект для економіки та бізнесу.

Детальніше про довгострокові пріоритети розвитку української економіки аналітики «Слова і Діла» розповіли в матеріалі «Які зміни передбачає бюджетна резолюція?».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО