Human Rights Watch вимагає від бойовиків звільнити Асєєва

Правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від бойовиків звільнити викраденого українського журналіста Асєєва.

Про це йдеться в заяві організації, повідомляє «Слово і Діло».

«Нещодавно Human Rights Watch отримала інформацію, яка заслуговує на довіру, що Асєєв утримується силами безпеки «ДНР» після свого насильницького зникнення», – заявили в організації.

У HRW зазначили, що бойовики нелегально утримують журналіста вже понад 6 тижнів за його проукраїнські погляди.

«З самого початку було зрозуміло, що Асєєв став метою, тому що він писав речі, які не подобалися «ДНР», – заявив директор організації в Європі та Центральній Азії Х'ю Вілльямсон.

При цьому в HRW підкреслили, що насильницьке викрадення людей є тяжким злочином за міжнародним законодавством як в мирний, так і у воєнний час.

«Він є жертвою насильницького зникнення – дуже серйозного злочину за міжнародним законодавством, який не може бути виправданим за будь-яких обставин, в мирні або воєнні часи», – йдеться в заяві.

В організації вимагають негайно звільнити Асєєва і покарати винних у його викраденні.

Нагадаємо, Amnesty International з посиланням на свої джерела в окупованому Донецьку повідомила, що Асєєв утримується так званою «МГБ ДНР». При це 14 липня окупанти запустили ролик, в якому повідомлялося про його розшук нібито як зниклого безвісти.

4 липня представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ, віце-спікер Ірина Геращенко розповіла, що окупаційна влада ОРДЛО не відповідає на запити української сторони про долю і місце утримання затриманих українців, зокрема зниклого журналіста Станіслава Асєєва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО