Гавайський суддя послабив міграційний указ Трампа

Федеральний суддя Деррік Вотсон від штату Гаваї послабив дію міграційного указу американського президента Дональда Трампа, який ввів обмеження на в'їзд у країну громадян шести переважно мусульманських країн (Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену) і біженців.

Вотсон розширив список проживаючих у США родичів, наявність яких у претендентів на візу є підставою для дозволу на в'їзд, пише «Слово і Діло».

У червні Верховний суд США постановив, що адміністрація президента може почати реалізацію указу, проте зобов'язана зробити виняток для людей, у яких є тісні зв'язки з людьми або організаціями у Сполучених Штатах. Після цього Білий дім погодився пускати в країну тих жителів шести заблокованих країн, у яких у США проживає чоловік або дружина, батьки, близькі родичі чоловіка або дружини, діти, наречений або наречена, а також брати або сестри. Гавайський суддя розширив цей список, включивши туди бабусь і дідусів, а також інших родичів.

Крім того, Вотсон ухвалив зробити виняток для біженців, які вже отримали підтвердження про готовність розмістити їх у США.

Остаточне рішення щодо міграційного указу Трампа буде прийняте у жовтні, коли Верховний суд розгляне апеляцію на блокування цього документа. До цього моменту основні його положення мають законну силу.

Як повідомлялося, міграційний указ Трампа набув чинності.

Нагадаємо, 6 березня Трамп підписав новий міграційний указ, згідно з яким Ірак був виключений з «чорного списку».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО