Омелян планує побудувати автобан до ЄС

Міністерство інфраструктури розраховує збудувати транспортний коридор, який з'єднає Україну та ЄС.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю «Сегодня», передає «Слово і Діло».

«Плануємо будівництво нового транспортного коридору, який з'єднає південь, центр і захід України з ЄС. Йдеться про напрямок Гданьськ-Одеса», – зазначив Омелян.

За словами міністра, вже почалося відновлення дороги.

«І якщо Кабмін забезпечить фінансування, цього року траса буде повністю готова. А в 2018-му, сподіваюся, завершимо переговори з Єврокомісією й почнемо будівництво автобану», – сказав Омелян.

«Європейські автобани, які закінчуються на західному кордоні України, мають продовжуватися в країні. Автобан Будапешт-Чоп має бути з'єднаний із Києвом повноцінно, а не сільськими дорогами. З впровадженням Дорожнього фонду та залученням приватних інвесторів, сподіваюся, справа піде веселіше. Але потрібно кілька років, адже дорогу не побудуєш за ніч», – додав міністр.

За його словами, актуальність проекту зросла завдяки запровадженню з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС.

Раніше мер Києва Віталій Кличко підписав меморандум про співпрацю з китайською державною корпорацією щодо добудови київської кільцевої дороги.

Також планувалося, що реалізація проекту будівництва нової швидкісної магістралі Одеса-Рені може сприяти створенню 10 тисяч робочих місць протягом трьох років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО