В «Опоблоці» спростували заяву Королевської про збір підписів за відставку уряду

«Слово і Діло» спіймало нардепа Наталію Королевську на черговій популістській заяві – щодо того, що «Опозиційний блок» почне збір підписів за відставку Кабінету міністрів Володимира Гройсмана.

Зробити це порталу допоміг не хто-небудь, а штаб її ж партії, в якому прокоментували стан виконання цієї обіцянки (озвученої депутатом, нагадаємо, ще 11 квітня).

«За рік зроблена достатня кількість помилок. Не можна на це закривати очі, не можна розповідати, що все добре, а потім починати в це вірити. «Опозиційний блок» ініціює збір підписів за відставку Кабміну», – заявляла тоді Королевська, коментуючи провали уряду на момент завершення дії річного «імунітету», наданого йому Верховною Радою.

За її словами, підставою для звільнення Кабміну Гройсмана є 60-відсотковий рівень бідності населення, 90-відсотковий рівень зубожіння серед пенсіонерів і високий рівень корупції.

Однак у листі-відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла», підписаному самим Юрієм Бойком, чорним по білому написано: в «Опоблоці», починаючи з 17 квітня, жодного збору підписів за відставку уряду не проводили. А все тому, що формулювання «збір підписів за відставку уряду» є некоректним з точки зору законодавства. Простіше кажучи, у фракції визнали, що Королевська дала обіцянку, яка виходить за межі її депутатських повноважень.

Таким чином, у досьє Королевської з’явилася чергова невиконана обіцянка – вже 56-та за ліком. Взагалі, особливою відповідальністю нардеп не відрізняється: 34% її обіцянок виконані, 46% – провалені. При цьому в рейтингу відповідальності своєї фракції вона на високому 6-му місці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО