Холодницький боїться, що депутати втечуть під загрозою позбавлення недоторканності

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький побоюється, що депутати, чию недоторканність винесуть на розгляд парламенту, втечуть.

Про це він заявив після засідання регламентного комітету ВР, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Про поїздку за кордон я запитав не просто так. Знаєте, є речі, які не виписані в КПК, але у мене як прокурора з'являється прокурорська «чуйка». В мене є серйозні побоювання, що якщо питання буде винесено до парламенту, дехто може бути не на місці», – сказав він.

Водночас, про кого саме з депутатів він говорив, Холодницький уточнити відмовився.

Крім того, він не став нічого повідомляти про агента Нацагентства з питань запобігання корупції «Катерину», яка передавала хабарі депутатам Бориславу Розенблату та Максиму Полякову.

Також керівник САП зазначив, що відео з Розенблатом дійсно монтувалося.

«Звичайно ж, монтували, ми вибрали найцікавіші моменти», – зазначив Холодницький.

Нагадаємо, 7 липня регламентний комітет ВР визнав усі три подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – на залучення до відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – для народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Борислава Розенблата законними, мотивованими та обгрунтованими й скерував їх на розгляд спікера парламенту Андрія Парубія.

НАБУ оприлюднило відеозапис, який демонстрували на засіданні комітету.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО