Німеччина виклала 5 мільйонів євро за інформацію щодо панамських документів – ЗМІ

Німеччина заплатила п'ять мільйонів євро за «панамські папери» про офшорні ухилення від сплати податків і створила спеціальну структуру в поліції для вивчення мільйонів документів.

Про це розповіли в німецькому виданні Bild, повідомляє «Слово і Діло».

У федеральному управлінні поліції Німеччини підтвердили, що володіють паперами й проводять детальну перевірку понад десяти мільйонів документів.

Місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в уряді повідомили, що сума, яку Німеччина сплатила за документи, становить п`ять мільйонів євро.

Також федеральне управління поліції створило для вивчення матеріалів спеціальну комісію, яка займається виключно перевіркою інформації з панамських паперів, на це піде щонайменше кілька місяців.

У 2016 році документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca потрапили до рук журналістів німецького видання Süddeutsche Zeitung, а після цього до інших видань і агентств, які співпрацюють з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, після чого розгорівся «панамський скандал» через ухилення від податків багатьох багатих і впливових людей, зокрема й низки політиків.

Süddeutsche Zeitung відмовилася передавати документи владі Німеччини, пославшись на захист джерел, після чого група поліцейських і прокурорів зустрілася в Панамі з місцевими чиновниками.

Раніше Данія вже заплатила за документи, що стосуються ухилення від податків своїх громадян 1,2 мільйони євро.

Нагадаємо, за оцінками фахівців, за час незалежності з України в офшори було виведено капітал, який дорівнює двом річним ВВП або 148 мільярдам доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО