Відкриття нового корпусу «Охматдиту» відбудеться на півроку пізніше, ніж обіцяла Супрун

Попри обіцянку виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, діагностичний корпус дитячої лікарні «Охматдит» відкриється не раніше осені – за прогнозами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, це відбудеться в листопаді-грудні поточного року.

«Слово і Діло» з’ясувало це в ході перевірки її обіцянки, озвученої ще в грудні 2016-го: тоді Супрун запевняла, що новий корпус лікарні відкриється до 1 липня 2017 року.

Однак на початку червня прем'єр Гройсман, інспектуючи перебіг будівельних робіт, заявив, що перша черга лікарні запрацює в листопаді-грудні цього року. «Краще на два місяці пізніше, але чесно, ефективно та максимально якісно, ніж гнати до 1 липня і потім отримати брак», – заявив тоді він.

«Зараз головне – провести прозорі тендери із закупівлі обладнання, аби осучаснити клініку», – пояснив тоді голова уряду. За його словами, це завдання покладене на Міністерство охорони здоров’я, й відомство має його виконати до 15 липня.

Як відомо, частина обладнання, придбаного для дитячої лікарні, зникла. Прем’єр на початку минулого місяця зазначив, що наразі вирішується питання про те, чи купувати його заново, або ж продовжити пошуки, шоб уникнути подвійних витрат.

На сьогодні загальна кошторисна вартість будівельних робіт на об’єкті складає 901,197 млн грн, обладнання, меблів та інвентарю – 1,779 млрд грн.

Це вже третя невиконана обіцянка Супрун. Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 20 зобов’язань в. о. міністра охорони здоров’я, з яких вона наразі виконала також 3. В рейтингу відповідальності членів уряду вона лише на 19-му місці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО