Янукович відмовився від участі в суді щодо державної зради

Екс-президент України Віктор Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому в Україні судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Про це він сказав в ефірі програми «Час» на російському Першому каналі в середу, пише «Слово і Діло».

«Я не хочу брати участі в нібито змагальному процесі, підсумок якого заздалегідь визначений. Я прийняв рішення відкликати з процесу своїх захисників, в їх кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя адвокати безсилі», - заявив екс-президент, цитує його російський «Інтерфакс».

Янукович підкреслив, що «не відчував ілюзій з приводу цілей і завдань, поставлених перед судом нинішньою владою, і знав, що вони за всяку ціну прагнутимуть їх досягти».

«Винести обвинувальний вирок, звинуватити мене у всіх минулих, нинішніх і майбутніх бідах України», - пояснив екс-президент України.

«Це не суд, а чистої води профанація. Для мого засудження в найкоротші терміни під тиском особисто громадянина Порошенко (президент України) були ухвалені спеціальні закони про заочне засудження. Це є прямим порушенням Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Крім цього на мої заяви про вимогу надання мені можливості взяти участь в судовому процесі в режимі відеоконференції мені було відмовлено», - сказав Янукович.

У четвер в Оболонському районному суді Києва продовжиться процес у справі про держзраду Януковича.

Нагадаємо, ГПУ оголосила нові підозри Януковичу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО