ГПУ назвала суму збитків від діяльності злочинного угруповання Курченка

Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою українському бізнесмену Сергію Курченку.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає «Слово і Діло».

Олігарха звинувачують в створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, збитки від діяльності якої перевищують суму в 14 млрд грн.

Сергій Курченко також підозрюється в скоєнні в складі злочинної організації низки кримінальних злочинів, а саме: заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектора економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто створення й придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду».

«З лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, де переховується від органів слідства й суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. В зв'язку з цим він оголошений у розшук», – відзначають у прокуратурі.

«Підозрюваному Курченку постановою слідчого судді обрано запобіжний захід – тримання під вартою. З метою забезпечення виконання процесуальних дій зі здійснення «заочного» судового розгляду щодо Курченка Генеральною прокуратурою України від 30 червня 2017 року до Печерського районного суду м. Києва направлено клопотання про проведення щодо нього спеціальної досудового розслідування», – йдеться в повідомленні.

В оприлюдненій відомством інформації також перераховуються інкриміновані підозрюваному злочини, що підпадають під низку статей КК України.

Санкція найважчою з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі терміном до 15 років.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала ще одного фігуранта «справи Курченка».

Нагадаємо, 29 червня Генпрокуратура направила Курченку повідомлення про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО