ГПУ оголосила нові підозри Януковичу

Генпрокуратура оголосила нові підозри колишньому президенту Віктору Януковичу і екс-главі МВС Віталію Захарченку у справі про злочини проти Майдану.

Про це написав у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру крім Януковича і Захарченка таким екс-чиновникам: заступнику міністра внутрішніх справ Ратушняку, голові Служби безпеки України Якименку, першому заступнику голови СБУ Тоцькому і заступнику начальника - начальнику міліції громадської безпеки ГУ МВС в Києві Федчуку.

Їх підозрюють в: незаконне перешкоджання організації і проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій; в організації перевищення правоохоронцями влади і своїх службових повноважень; умисному вбивстві двох і більше осіб; замаху на умисне вбивство двох і більше осіб; заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження і також в організації теракту.

Раніше генпрокурор визначив термін, коли всі справи по Евромайдану повинні передати до суду.    Як відомо, Янукович перекладає провину за силовий розгін Майдану на Клюєва і Льовочкіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО