Суд відмовився слухати свідчення про загрозу життю у справі Януковича

Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту екс-президента Віктора Януковича у задоволенні клопотання про допит осіб, які мали свідчити про загрозу життю Януковича.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Адвокат Януковича Віталій Сердюк озвучив клопотання, в якому просив суд викликати на допит Сергія Литвиненка, Дмитра Іванцова, Олександра Вінніченка та Сергія Бернадського з управління державної охорони, а також інших, один із яких був охоронцем у Межигір'ї.

«Це люди, які можуть свідчити про реальну загрозу життю Януковичу», - зазначив Сердюк.

За його словами, свідки також «можуть пояснити причину неявки Януковича», для життя якого, як стверджує Сердюк, є загрози в разі перетину державного кордону України. Сердюк також повідомив, що частина свідків перебуває у Москві, а частина - у Києві.

Суд не знайшов обгрунтованих підстав для задоволення озвученого клопотання і відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, суд розпочав засідання по суті справи за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Перед початком засідання адвокат Януковича Сердюк повідомив журналістам, що його підзахисний знову не з'явиться в суді.

«Перш за все неявка викликана відсутністю належного виклику, який мав бути зроблений згідно з Європейською конвенцією. Також причина неявки - це загроза його життю, про що суду буде надано належні документи», - сказав адвокат.

Як відомо, 26 червня засідання було перенесено, оскільки звинувачений не з'явився.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО