Штаб АТО: вдень бойовики здійснили 11 обстрілів, втрат немає

Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати перемир'я: з початку доби зафіксовано 11 обстрілів із застосуванням мінометів, гранатометів і озброєння БМП, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Впродовж сьогоднішнього дня російсько-терористичні бандформування не лише продовжували застосовувати зброю проти українських воїнів, але й вчергове обстріляли житловий квартал одного з прифронтових населених пунктів. Станом на цю годину штабом операції зафіксовано 11 ворожих збройних провокацій вздовж усієї лінії зіткнення. Майже половина з них характеризується застосуванням противником мінометів різних калібрів. Попри ворожі обстріли, втрат серед українських військовослужбовців сьогодні не було», – розповіли в штабі.

На приморському напрямку бойовики ще вночі здійснили обстріл невисокої інтенсивності позицій АТО біля Лебединського з використанням 120-мм мінометів і протитанкових гранатометів. Вранці з мінометів калібру 82 мм окупанти били по одному з опорних пунктів сил АТО біля Гнутового. А вже після обіду незаконні збройні формування з таких же мінометів випустили понад півдесятка мін по захисниках Красногоровки. Обстріл противник вів з західних околиць тимчасово окупованого Донецька. Одночасно загарбники вдарили з міномета калібру 120 мм по житловому кварталу Красногоровки. На щастя, в результаті прильоту ворожої міни ніхто з місцевих жителів не постраждав.

На донецькому напрямку проросійські бойовики двічі відкривали вогонь. До світанку з великокаліберних кулеметів НЗФ обстріляли один з наших опорних пунктів в південному передмісті Авдіївки, а вже в другій половині дня бойовики з мінометів калібру 120 і 82 мм відкривали вогонь поблизу Кам'янки.

На луганському напрямку зафіксована більшість обстрілів противника. Так, з 82-мм мінометів і озброєння БМП ворог обстрілював укріплення українських захисників біля Кримського. Також в районі Кримського, Старого Айдара і Новотошківського російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції сил АТО з гранатометів, а зі стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь біля населеного пункту Шарів Кут.

Нагадаємо, 28 червня стало відомо про підрив машини зі співробітниками СБУ в Костянтинівському районі Донецької області. Загинув полковник служби Юрій Возний, інші пасажири машини отримали поранення.

За 27 червня бойовики 31 раз обстріляли позиції сил АТО на Донбасі: обійшлося без втрат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО