Україна і Чорногорія узаконили співпрацю у сфері освіти

Президент Петро Порошенко підписав закон № 2078-VIII про ратифікацію угоди між Кабміном і урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки. Закон був прийнятий Верховною Радою 7 червня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Угода визначає напрямки подальшого розвитку двостороннього співробітництва у галузі освіти і науки та заходи, які робитимуть уряди двох країн з цією метою.

Угода передбачає надання сприяння співробітництву вищих навчальних закладів обох країн, в тому числі обмін викладачами, студентами та стажерами; проведення спільних наукових досліджень; обмін молодими вченими з метою підвищення кваліфікації; сприяння встановленню прямих зв'язків між загальноосвітніми закладами; співробітництво в області інклюзивної освіти для дітей з особливими потребами; сприяння вивченню української мови та літератури в Чорногорії і чорногорської мови і літератури в Україні.

У документі зафіксована домовленість про проведення необхідної роботи щодо підготовки до підписання двосторонньої міжурядової угоди про взаємне визнання дипломів, наукових ступенів і вчених звань.

Раніше повідомлялося, що парламент Чорногорії одноголосно проголосував за ратифікацію Північноатлантичного договору, таким чином підтримавши вступ Чорногорії до НАТО.

Раніше повідомлялося, що Британія готова поглибити співпрацю з Україною в сфері оборони.

Нагадаємо, Україна і Китай проведуть засідання міжурядової комісії з економічного співробітництв.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО