Попри обіцянку Сироїд, новий закон про Кабмін «Самопоміч» так і не подала

Фракції «Об'єднання «Самопоміч» не вистачило 16 місяців для того, щоб розробити й зареєструвати в парламенті нову редакцію закону про Кабінет міністрів України.

А між тим, обіцянку про те, що фракція зробить це, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд дала ще 19 лютого 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

Через більш ніж рік, 26 червня 2017 року, «Слово і Діло» перевірило стан виконання цієї обіцянки. На жаль, за даними апарату парламенту, депутати-члени фракції «Самопоміч» так і не зареєстрували обіцяну нову редакцію закону про уряд.

Єдиною законодавчою ініціативою, що стосується змін в роботі Кабміну, є зареєстрований нардепом Наталією Веселовою законопроект про зміни до закону «Про Кабінет міністрів України» (щодо професійних вимог до членів Кабінету міністрів України). Однак цей документ не можна назвати «новою редакцією» закону, до того ж зареєстрований він як альтернативний (до законопроекту авторства Тетяни Бахтєєвої і Ігоря Шурми).

Інші члени фракції «Самопоміч» жодних ініціатив з цього приводу за цей час не реєстрували.

Таким чином, Сироїд не виконала вже 13-ту свою обіцянку, внаслідок чого її рівень виконання обіцянок знизився до 43%. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради у неї 94-ий рядок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО