У ОРДЛО заборгували майже чотири мільярди за світло

Заборгованість споживачів, які знаходяться на непідконтрольних територіях Донбасу, за електроенергію становить 3,9 млрд грн.

Про це заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, пише «Слово і Діло».

«Ключова проблема, щодо якої нам потрібно рішення уряду - борги по неконтрольованій території: з 5,6 млрд грн боргу за електроенергію - 3,9 млрд заборгувала неконтрольована Україною територія і без рішення уряду ми самі не зможемо впоратися з цим питанням», - написав Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Крім того, за його словами, гостро стоїть проблема блокування рахунків комунальних підприємств «за старі борги». «На цей час рахунки «Води Донбасу» і «Комуненерго» заблоковані саме через пеню і штрафи», - розповів глава обладміністрації.

Глава обладміністрації також розповів, що 25% з 2,6 млрд грн, наданих області, виділено на житлово-комунальне господарство. «Найбільше грошей спрямовано на енергоефективність, заміну теплотрас, котельні і т.п.», - повідомив П.Жебрівський.

Раніше Жебрівський назвав найбільшими боржниками за електроенергію на Донбасі державні шахти і компанію «Вода Донбасу».

Нагадаємо, 25 квітня 2017 року Луганське енергетичне об'єднання, яке входить в холдинг «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина, припинило постачання електроенергії в ОРЛО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО