Кількість жертв пожежі у Лондоні зросла до 30, ідентифікувати можуть не всіх

За даними британської поліції, кількість загиблих від пожежі у багатоповерховій вежі Гренфелл зросла до 30, 65 людей вважаються зниклими безвісти і не всіх жертв є шанс ідентифікувати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Британська поліція заявила, що існує висока ймовірність, що не всіх жертв лондонської пожежі ідентифікують.

Як відомо, третій день поспіль аварійні служби шукають тіла загиблих у згорілій вежі.

The Sun оприлюднила список 65 людей, які є зниклими безвісті або ймовірно мертвими.

Також британська поліція підтвердила, що від пожежі загинули щонайменше 30 осіб, повідомляє The Guardian.

«Ми знаємо, що щонайменше 30 осіб загинули», - заявив командир поліції Лондона Стюарт Канді. За його словами, тіла жертв доставлені у морги, однак ще більше тіл досі перебувають у будинку.

Серед загиблих є і ті, хто помер у лікарні вже після пожежі.

«На жаль, ми не очікуємо знайти тих, то міг вижити», - додав Канді.

За фактом пожежі поліція почала кримінальне розслідування. Щодо причин пожежі, існує 5 версій: вибух газу, вибух несправного холодильника, несправна електропроводка, облицювання займистим матеріалом, нестача розбризкувачів та виходів із будівлі. За свідченнями мешканців, пожежна сигналізація не спрацювала, а вихід із окремих частин будівлі був лише один. Водночас компанія Rydon Ltd., яка проводила капітальний ремонт будівлі у 2015-2016 роках, заявила, що ремонт відповідав усім стандартам та вимогам законів.

Нагадаємо, в Лондоні загорілася багатоповерхова вежа Grenfell Tower, у якій проживало від 400 до 600 людей. Раніше повідомлялося про 17 загиблих внаслідок пожежі.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей розпорядилася провести повномасштабне відкрите розслідування причин масштабної пожежі, що знищила висотний житловий будинок на заході Лондона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО