У Києві затримали бізнесмена, який спонсорував бойовиків «ЛНР»

У Києві затримали бізнесмена, який сприяв діяльності терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-служби СБУ.

Згідно з повідомленням, чоловік в 2015-2016 роках надавав бойовикам власну спеціалізовану техніку для спорудження фортифікаційних споруд, захоплення танків і військових транспортних засобів на полігонах Луганської області.

Затримання відбулося в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) Кримінального кодексу України.

«Під час обшуків за місцем проживання та ведення господарської діяльності луганчанина правоохоронці вилучили документацію, готівкові і банківські картки, які використовувалися його спільниками для перерахування коштів бойовикам», - наголошується в повідомленні.

При цьому додається, що кримінальне провадження проти одного зі спільників, відкрите за ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, зараз перебуває на розгляді в Тернопільському міськрайсуді.

Затриманому бізнесменові оголошено про підозру, а також вирішується питання про обрання йому відповідного запобіжного заходу.

Нагадаємо, що за даними ОБСЄ за останній тиждень бойовики збільшили кількість обстрілів майже вдвічі.

А 15 червня советнкі міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк пригрозив зачистками бойовикам і найманцям Донбасу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО