Ще одна країна розірвала дипломатичні відносини з Катаром

Мавританія стала дев'ятою країною, яка розірвала дипломатичні зв'язки з Катаром, звинувативши його у підтримці тероризму.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає «Слово і Діло».

«Держава Катар зв'язала свою політику... з підтримкою терористичних організацій і поширенням екстремістських ідей», - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ західної африканської країни, члена Ліги арабських держав.

Заяву мавританського уряду про розірвання дипломатичних відносин з Катаром було опубліковано арабською мовою Мавританським інформаційним агентством.

За даними Al Jazeera, перед посольством Катару в Мавританії зараз проходять протести.

«На знак солідарності з Катаром, люди в столиці Мавританії Нуакшот продемонстрували у катарського посольства, що вони проти рішення свого уряду щодо розриву зв'язків з державою у Перській затоці», - зазначає видання.

Як відомо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка і Маврикій розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявив, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, в тому числі «Аль-Каїди« та «Ісламської держави».

Нагадаємо, країни Перської затоки закрили повітряний простір для літаків Катару.

Раніше стало відомо, за що Катар заплатив терористам мільярд доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО