Дипломатичний скандал навколо Катару: нафта дешевшає через загрозу зриву виконання угод ОПЕК

Світові ціни на нафту у вівторок, 6 червня, демонструють негативну динаміку на побоюваннях інвесторів про можливе невиконання віденських угод про скорочення видобутку сировини в зв'язку із дипломатичним скандалом навколо Катару.

Про це свідчать дані торгів, передає «Слово і Діло».

Станом на 7:56 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,4% - до 49,27 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,44% - до 47,19 долара за барель.

У понеділок, 5 червня, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і дестабілізації ситуації на Близькому Сході. Пізніше до розриву дипломатичних відносин з Катаром приєдналися ще три країни, серед яких Лівія, Ємен і Мальдівські острови.

При цьому частка Катару з видобутку нафти є однією з найбільш незначних серед країн-членів ОПЕК, однак напруженість всередині картелю може перешкодити виконанню угоди про скорочення видобутку, відзначає агентство Reuters. За словами головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенни, ситуація з Катаром означає «реальну ймовірність» подібних проблем.

Раніше повідомлялося, за що Катар заплатив терористам мільярд доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО