Гройсман заявив, коли запрацює перша черга Охматдиту

Першу чергу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» здадуть в експлуатацію в листопаді-грудні поточного року.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час інспекції ходу будівельних робіт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

«Сьогодні можна сказати, що будівництво завершується. У листопаді-грудні перша черга буде здана. Зараз головне завдання – провести прозорі тендери із закупівлі обладнання, аби осучаснити клініку», - сказав прем’єр.

Він підкреслив, що йдеться про ввід в експлуатацію лікувального комплексу на понад 26 тисяч кв.м із системами МРТ та іншим обладнанням, яке дозволить проводити надскладні процедури українським дітям різного віку.

Добудувати лікарню повністю планують за 2 роки.

«У нас буде надсучасна, прекрасна клініка. Далі продовжимо будувати, аби в 2019 році все завершити», - сказав Гройсман.

Як відомо, весь комплекс оновленого «Охматдиту» становитиме понад 67 кв м. Тут буде декілька блоків, в яких розміщуватимуться 10 сучасних хірургічних відділень, 5 онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

1 червня конкурсна комісія обрала Ірину Садов'як на посаду головного лікаря дитячої клініки «Охматдит».

Нагадаємо, у листопаді минулого року Гройсман обіцяв, що будівництво першої черги лікарні «Охматдит» завершиться до середини літа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО