Щось пішло не так: обіцяну Кличком другу нитку столичного колектора запустять лише восени

Міський голова Києва Віталій Кличко провалив обіцянку запустити протягом першого півріччя 2017 року другу нитку столичного колектора.

Цю обіцянку мера «Слово і Діло» зареєструвало ще 31 березня 2016 року, коли він заявив, що за умови належного фінансування, будівництво завершать до середини 2017-го.

Тоді, за його словами, столична влада виділила 45 млн і 155 млн грн було виділено з державного фонду регіонального розвитку на будівельні роботи у 2015-му році. Також тоді Кличко додав, що для завершення будівництва другої нитки колектора потрібно ще 540 млн грн.

Відомо, що всього у 2016 році з міського бюджету на реалізацію цього проекту виділили 130 млн грн, з бюджету держави – 162 млн грн. Кличко тоді навіть подякував міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку за сприяння у виділенні коштів для будівництва колектора.

Вже у травні 2017-го столичний міський голова запевнив, що гроші на реалізацію проекту знайшли в повному обсязі (всього інвестовано майже 1,3 млрд грн) і що ніщо не завадить завершити будівництво вчасно. Але вже за кілька днів, під час інспекції 30 травня, Кличко визнав: попри те, що друга нитка колектора готова вже на 92%, запустять її не раніше вересня цього року.

Отже, попри належне фінансування будівництва другої нитки київського колектора, закінчити його протягом першого півріччя 2017 року Віталію Кличку не вдалось. Всього в досьє столичного мера наразі 368 обіцянок, з яких він виконав 168. Із таким показником відповідальності він опинився на 7-му місці серед міських голів обласних центрів України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО