Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко запевнив, що будівництво другої нитки київського колектора завершиться в першому півріччі 2017 року

31 березня 2016 року мер Києва Віталій Кличко запевнив, що, за умови належного фінансування, вже в першому півріччі 2017 року будівництво другої нитки головного каналізаційного колектора міста завершиться і він буде запущений в роботу. За його словами, столична влада виділила 45 мільйонів і 155 мільйонів гривень виділено з державного фонду регіонального розвитку на будівельні роботи у 2015-му році. Кличко додав, що для завершення будівництва другої нитки колектора потрібно ще 540 мільйонів гривень. У 2016 році з міського бюджету було виділено 130 мільйонів гривень, ще 162 мільйони - кошти державного бюджету. Мер висловив вдячність голові Мінрегіонбуду Геннадію Зубку за сприяння у виділенні коштів для будівництва колектора.
Не виконано
Сказано 31 березня 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1718
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2478
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2485

Результат

26 травня 2017 року Віталій Кличко розповів, що столична влада знайшла кошти для будівництва нової нитки колектора. Інвестовано майже 1,3 млрд гривень. Міський голова заявив, що столична влада впоралась з усіма викликами, та запевнив, що нічого не завадить запустити його в експлуатацію вчасно.

30 травня 2017 року під час інспекції будівництва другої нитки колектора мер Києва Віталій Кличко повідомив, що станом на сьогодні друга нитка колектора готова на 92%, але запустити його в роботу планують лише у вересні.

ВИСНОВОК: попри належне фінансування запуск в експлуатацію другої нитки київського колектора запланований лише на вересень 2017 року.