Гройсман: Україна зацікавлена в ізраїльських інноваціях щодо розвитку освіти і науки

Україна зацікавлена в інноваційному досвіді Держави Ізраїль для розвитку вітчизняної освіти та науки і досвіді державної і приватної підтримки новітніх науково-технічних розробок.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі співголовою українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва, міністром з питань охорони навколишнього середовища, Міністром у справах Єрусалиму і спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним, передає «Слово і Діло».

«Ми максимально зацікавлені у розширенні співпраці з Ізраїлем у сфері обміну досвідом державної та приватної підтримки новітніх науково-технічних розробок», - підкреслив Гройсман.

Присутня на зустрічі міністр освіти Лілія Гриневич також зазначила, що Україні були б до речі розробки Ізраїлю в сфері розвитку інклюзивної освіти, вищої та середньої освіти.

У свою чергу Зєев Елькін зазначив, що «сфера освіти, як шкільної, так і вищої» є однією з найбільш перспективних сфер співробітництва наших країн. Сторони погодилися, що питання співпраці у сфері освіти і науки повинно стати темою окремого візиту представників Міністерства освіти і науки України за участю ректорів українських вищих навчальних закладів та вчителів для вивчення досвіду Ізраїлю та напрацювання напрямків посилення співпраці.

Раніше, Україна і Ізраїль будуть працювати над вирішенням проблеми нелегальної міграції і політичних біженців.

Як відомо, Україна і Ізраїль планують завершити переговори щодо ЗВТ вже в цього року.

Слід також зазначити, що згідно моніторингу «Слова і Діла», у Гройсмана 354 обіцянок, з яких 201 він виконав і 87 – провалив. Рівень його відповідальності – 57%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО