Рада відправила на повторне друге читання закон про житлово-комунальні послуги

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект «Про житлово-комунальні послуги».

Рішення підтримали 232 народних депутатів після того, як стало ясно, що в парламенті немає голосів, щоб ухвалити закон, передає «Слово і Діло».

Спікер парламенту Андрій Парубій доручив профільному комітету доопрацювати законопроект, щоб Рада змогла проголосувати за нього.

Верховна Рада ухвалила законопроект №1581-д у першому читанні у лютому 2016 року.

В лютому 2017 року віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко повідомляв, що Верховна Рада ухвалила лише один з п'яти законів, необхідних для запуску в Україні Фонду енергоефективності.

Зазначимо, що законопроектом встановлювався порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрика.

У законі передбачалося, що споживачам у багатоквартирних будинках теплова енергія постачається згідно з договором про надання комунальної послуги з постачання теплової енергії. Так, встановлюється, що тарифи на теплову енергію, що виробляється та поставляється за допомогою систем автономного опалення, формуються і встановлюються окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного опалення, з урахуванням собівартості виробництва та постачання теплової енергії у таких системах, а також рентабельності суб'єкта господарювання, що провадить таку діяльність.

Раніше ВР в першому читанні ухвалила закон про енергоефективність будівель.

Нагадаємо, Євросоюз профінансує Фонд енергоефективності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО