Керченський міст загрожує екологічною катастрофою – прокуратура

За фактом порушень правил екологічної безпеки суб'єктами госпдіяльності при будівництві Керченського моста відкрито кримінальне провадження.

Про це в четвер повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, пише «Слово і Діло».

«За наявною у прокуратурі інформацією фахівців, масштабні роботи можуть перетворити Азовське море в Чорноморський затоку. Різка зміна хімічного складу води призведе до загибелі багатьох живих організмів, зокрема, дельфінів, які занесені до Червоної книги. Отже, будівництво моста в протоці може призвести до регіональної екологічної катастрофи», - йдеться в повідомленні.

«В порушення вимог Водного кодексу України та норм міжнародного права, будується об'єкт, який викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів: забруднення, порушення природного відтворення водних біоресурсів та їх знищення», - заявляють в прокуратурі.

У прокуратурі заявляють, що за інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, завдані навколишньому середовищу Чорного і Азовського морів при будівництві Керченського моста, при необхідності кріплення морських берегів, складуть не менше 10 млрд грн.

За словами глави Меджлісу Рефата Чубарова міст в Крим обернеться катастрофою для росіян. Також Чубаров закликав кримських татар вийти на спільну молитву незважаючи на заборону.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО