Суд скасував арешт рахунків компанії «Тедіс Україна»

Суд задовольнив клопотання про розблокування рахунків від заступника гендиректора компанії Дмитра Доніка.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Печерський районний суд Києва 5 травня скасував арешт рахунків дистриб'ютора тютюнової продукції «Тедіс Україна» в ПриватБанку і Райффайзен Банку «Аваль». Про це йдеться в постанові суду № 757/21694/17-к.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 3 квітня вирішив заарештувати корпоративні права компанії і заборонив засновникам, працівникам «Тедіс Україна» розпоряджатися ними будь-яким чином. Через кілька днів, 5 квітня, суд постановив заарештувати кошти на розрахунковому рахунку в столичному філіалі «ПриватБанку».

За даними прокуратури, власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс Україна» (TEDIS, - ред) є громадянин РФ Кесаєв, до якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. Правоохоронці повідомляли, що під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ «Тедіс» призначені особи, які всі свої рішення погоджують з членом ради директорів російського ЗАТ «Завод імені Дегтярьова» - одного з постачальників зброї терористичним організаціям «ДНР-ЛНР».

Нагадаємо, що раніше в тютюнової компанії «Тедіс Україна» назвали імена власників.

А 26 квітня співробітники Генеральної прокуратури провели обшуки у керівників компанії «Тедіс Україна» і в той же день повідомили її керівництву про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО