Суд відмовив захисту Януковича в перенесенні засідання

Оболонський районний суд міста Києва відмовив захисту колишнього президента України Віктора Януковича відкласти засідання у справі про державну зраду до винесення рішення апеляційного суду про зміну підсудності даної справи.

Таке рішення ухвалив головуючий суддя Владислав Дев'ятко на засіданні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«До моменту розгляду Апеляційним судом питання про зміну підсудності з урахуванням системних фактів тиску на суд, з урахуванням втручання в діяльність автоматизованої системи, немає можливості почати розгляд і немає можливості у захисту визначити позицію щодо наявності підстав для відводу (суддів, секретаря суду – Ред.)», – заявив під час судового засідання адвокат Віталій Сердюк.

Захист звернулася до суду з клопотанням про продовження розгляду справи тільки після рішення Апеляційного суду Києва з питання про підсудність справи. Також адвокат зазначив, що мають місце факти втручання в автоматичну систему розподілу справ, і на цій підставі захистом був поданий позов до Апеляційного суду міста Києва.

Однак суддя Дев'ятко відмовив захисту відкласти засідання у даній справі.

Нагадаємо, у ГПУ розповіли, хто був допитаний у справі про держзраду Януковича.

Раніше суд розпочав засідання у справі про держзраду Януковича.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО