Стець роздумує над обов'язковим страхуванням журналістів

Міністерство інформаційної політики України має намір ініціювати законодавче врегулювання обов'язкового страхування журналістів.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінінформполітики.

«Зважаючи на кричущі для сучасного світу випадки безкарності та турбуючись про безпеку журналістів, невдовзі Мінінформполітики ініціює зміни до законодавства в частині страхування. Тему піднімемо разом з Радою Європи та Національною спілкою журналістів України, медійниками і страховиками», – сказав Стець.

Мінінформполітики планує через законодавче врегулювання обов'язкового страхування дати додаткові гарантії у професійній діяльності журналістів.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Стець загалом дав 35 обіцянок, із яких 9 виконав, а 12 – провалив. Рівень його відповідальності – 26%.

Нагадаємо, 13 квітня 2016 року голова Мінінформполітики запевнив, що не буде доручати співробітникам СБУ продзвонювати певним ЗМІ з проханням не висвітлювати певні події.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО