У Нацполіціі розповіли про заходи безпеки під час Євробачення

До охорони громадського правопорядку на час проведення Євробачення в Києві будуть залучені до 10 тисяч правоохоронців.

Про це заявив заступник глави Національної поліції України - начальник Головного управління НП в м.Києві Андрій Крищенко на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«В цілому буде до 10 тисяч (правоохоронців - ред.). Це враховуючи те, що якісь масові заходи на Євробачення проводяться не постійно протягом двох тижнів, а це кілька днів, тож сили будуть коригуватися від 6-8 тисяч в залежності від оперативної обстановки», - зазначив Крищенко.

За його словами, будуть задіяні 3 тисячі військовослужбовців Національної гвардії, також близько 3 тисяч співробітників поліції Києва. Решта, підкреслив Крищенко, це будуть співробітники поліції з інших регіонів в разі потреби.

Крім того, за словами начальника Головного управління НП в Києві, до охорони громадського порядку будуть залучені співробітники патрульної поліції і кінологи.

«Кінологи вже працюють з початку завезення обладнання в Виставковий центр і монтажу обладнання, повністю перевіряються всі автомобілі, на яких завозиться це обладнання. Перевіряються всі конструкції», - зазначив Крищенко.

Він підкреслив, що «сьогодні-завтра буде вже повна перевірка і встановлення більш жорсткої охорони Виставкового центру і на Парковій дорозі там, де буде працювати Євроклуб.

«Кінологи будуть постійно задіяні в Євромістечку на Хрещатику і будуть перевірятися станції метрополітену. Також, думаємо, будуть і помилкові замінування, тому ми збільшимо кількість кінологів, щоб швидко відреагувати на них», - зазначив Крищенко.

Відзначимо, готельні послуги в Києві істотно подорожчали перед стартом пісенного конкурсу Євробачення, а на поточний момент вже заброньовано 85 відсотків місць у готелях.

Прем'єр Володимир Гройсман заявляє, що Україна готова до проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», а питання про отримання прибутку від проведення конкурсу не варто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО