Аваков заступився за Яценюка перед Інтерполом

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до Інтерполу з листом про безпідставність звинувачень, озвучених російською стороною стосовно колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, якого РФ хоче оголосити в міжнародний розшук.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

«20 квітня 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до генерального секретаря Інтерполу Юргену Штоку. У листі міністра викладені загальновідомі, більш ніж переконливі факти і аргументи, які свідчать про очевидну безпідставність звинувачень на адресу громадянина України Арсенія Яценюка. Зокрема, Арсен Аваков запевнив генсека Інтерполу в тому, що Яценюк ніколи не перебував у Чечні, не брав участі ні в яких збройних конфліктах, в зазначений російськими слідчими період проживав, навчався і працював за місцем свого народження на території України», – йдеться в заяві МВС.

Аваков приводить загальновідомі факти, що свідчать про незаконність і політичну вмотивованість дій слідчих органів і органів правосуддя РФ. Зокрема, про те, правова позиція російського правосуддя базується на свідченнях, отриманих під тортурами від незаконно засуджених в РФ громадян України.

«Така оцінка дій Росії стосовно Яценюка є офіційною публічною позицією держави України, зокрема – позицією МВС і Міністерства юстиції України. Так, Мін'юст офіційно звернувся до всіх демократичних країн і Європейському суду з прав людини з вимогою утриматися від визнання рішень, прийнятих російською владою і судами щодо Яценюка», – сказано в заяві.

Нагадаємо, Яценюк назвав свій заочний арешт у Росії помстою президента РФ Путіна.

Раніше російський суд заочно заарештував екс-прем'єра України Яценюка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО