У Китаї робітників на заводі замінили роботами

У Китаї судноплавна компанія замінила робітників роботами.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Futurism.

За інформацією, китайська компанія Shentong Express змогла вдвічі скоротити витрати на робочу силу за допомогою сортувальних роботів.

Такі роботи здатні сортувати до 200 тисяч пакетів в день і працювати цілодобово, оскільки можуть заряджатися в процесі роботи.

Такі особливості роботів не тільки допомогли компанії скоротити витрати на робочу силу в два рази, але також і збільшили точність сортування пакетів. Зараз цей різновид роботів використовуються в двох сортувальних центрах в Ханчжоу, але компанія хоче розгорнути роботів і в інших місцях.

Відзначимо, що заміна людей роботами стала в останні роки трендом для Китаю. Тільки за 2016 рік виробництво промислових роботів в одному Китаї збільшилася на 30,4%.

Відмітимо, що посол КНР Ду Вей вважає, що його країна має намір вивчити можливість створення ЗВТ з Україною в разі надходження відповідної пропозиції.

Раніше китайський уряд висловив готовність запровадити безвізовий режим з Україною.

5 лютого 2016 року Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що транзитний поїзд із України у Китай в обхід території Росії, який рухається за маршрутом нового «Шовкового шляху», запрацює в бізнес-режимі з березня 2016 року. Однак, чиновник так і не зміг виконати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО