Рева розповів, коли стартує пенсійна реформа

У Мінсоцполітики підтримують меморандум з МВФ, в якому прописано, що пенсійна реформа повинна почати працювати з 1 січня 2018 року.

Про це в програмі «Про політику» на Еспресо.TV розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

«Параметри пенсійної реформи прописані в меморандумі з МВФ. Законопроект, який ми готуємо до внесення до Верховної Ради практично готовий. Уже готовий на 95%. Ми продовжуємо погоджувати з місією МВФ деталі цієї реформи», - сказав Рева.

За його словами, в меморандумі з МВФ прописано, що пенсійна реформа повинна запрацювати з 1 січня 2018 року. Було заплановано, що реформа запрацює вже в квітні цього року, але не були узгоджені всі деталі.

Рева нагадав, що з 1 жовтня пенсії повинні бути осучаснені для 9 млн громадян.

«Кожен отримає ту надбавку за єдиною формулою, яку він заробив. У кого є великий стаж отримає більше », - додав міністр.

Нагадаємо, Рева розповів, хто отримає пенсію після реформи.

Також нагадаємо, що Андрій Рева назвав суму максимальної пенсії в Україні на сьогоднішній день. А у Порошенка допускають підвищення пенсійного віку через п'ять років.

Віце-прем'єр-міністр з соціальних питань Павло Розенко розповів, що українські пенсіонери зможуть передавати свої пенсії у спадок після введення накопичувальної системи.

22 березня 2017 року Андрій Рева пообіцяв, що найближчим часом мінімальна пенсія складе 1247 гривень і не буде меншою за прожитковий мінімум. Подивимося, чи зможе чиновник виконати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО