У Туреччині опозиція збирається оскаржити результати референдуму

Опозиційна Республіканська народна партія Туреччини збирається оскаржити результат референдуму.

Про це заявив віце-президент турецької політичної сили Бюлент Тезджан, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Haberturk.

«Випадки голосування без кабінок, прихований від спостерігачів підрахунок – все це стане темною сторінкою нашої історії. Єдиний вихід для зниження напруженості – це вважати результати референдуму недійсними», – заявив він.

Також в партії розкритикували рішення комісії вважати дійсними бюлетені без печаток. Тезджан пообіцяв звернутися до Конституційного суду Туреччини для скасування результатів референдуму, а в разі невдачі – в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, за результатами недавнього референдуму в Туреччині президент Реджеп Ердоган отримав диктаторські повноваження: він може призначати міністрів і вищих державних чиновників, оголошувати надзвичайний стан і розпускати парламент. Також він буде одночасно і головою уряду, а посаду прем'єр-міністра скасують в 2019 році. Крім того, Ердоган отримає можливість залишатися при владі протягом двох п'ятирічних термінів – до 2029 року.

Однією з перших завдань після своєї перемоги на референдумі Ердоган назвав відновлення смертної кари в Туреччині.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО