Вибухівка, використана терористами під час нападу на автобус «Боруссії», має армійське походження – ЗМІ

Вибухівка, використана під час нападу на автобус футбольного клубу «Боруссія Дортмунд», може походити з арсеналів Бундесверу, допускають у слідстві.

Це випливає з матеріалів розслідування, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Deutsche Welle українською».

Зокрема, детонатори, використані для нападу, вказують на високу професійну підготовку організаторів. У Федеральному управлінні розслідування кримінальних справ, що розслідує напад на дортмундську команду, інформацію поки не коментують.

Про те, хто організував теракт, точних відомостей також поки немає: після нападу були знайдені одразу кілька записок із зізнаннями в його скоєнні з боку ісламістів, пізніше в інтернеті був опублікований відеозапис, котрий свідчить про причетність до події лівих екстремістів, а в суботу берлінська газета Der Tagesspiegel отримала електронного листа із зізнанням нібито від ультраправих.

Тим часом поліція попереджає про можливе повторення подібних випадків. Там припускають, що мішенню для атак терористів можуть стати відвідувачі футбольних матчів, рок-концертів та інших масових заходів.

Як відомо, 3 вибухи пролунали біля автобуса німецького футбольного клубу 11 квітня, коли його гравці виїжджали з готелю. В результаті постраждав центральний захисник «Боруссії» Марк Бартра, а також поліцейський, який супроводжував спортсменів на матч Ліги Чемпіонів проти «Монако».

Нагадаємо, 19 грудня минулого року стався теракт у Берліні: у натовп людей, які прийшли на різдвяний ярмарок, в'їхала вантажівка. Загинули 11 осіб і сам терорист. У числі жертв опинився і громадянин України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО